Minimal

Fontosnak tartom, hogy ne csak megrendelésre fotózzak. Ez pont egy olyan szakma, ahol az ember alkothat. Akár a saját látásmódjával, akár az utómunkával, de mindenképpen, hogy egyedi elképzeléssel. Van, hogy magam kedvére csinálok egy projektet, de van mikor egy fodrásszal vagy sminkessel együtt találunk ki egy ötletet és azt valósítjuk meg. Többszöri lebeszélés, tervezés után mikor már tudjuk a koncepciót, akkor jön a modell felkutatása, néha még helyszín is. Talán az egyik legfontosabb rész, hogy a modell és a helyszín illedjen a képekhez. Még, ha Pestről is jön le! Egyszer volt, hogy Londonból jöttek hozzám pár kép miatt. Bár azt bevallom, úgy hozták, mert menni nem tud. Egy plüss maci volt, amit Londonban értékesítenek, viszont a megalkotó Baranya megyei.

Na de vissza a mai témánkhoz. Biankával a sminkessel jelen esetben a minimál és a szineken volt az elképzelés és a hangsúly. Rengeteg festés és idő ment el mire, a modell a kamera elé ült. Egy teljessen fehérre “vakolt” modellt képzeltünk el hófehér háttér előtt. Ez volt a minimál rész. Néhol valami futurisztikus - robot gondolataim vannak a képekkel kapcsolatban. Akár egy Alien mozi szereplője. Majd jöttek a szinek, aminél fontos volt, hogy minden élénk és vibráló legyen. A bőr barack és a szeme kék szinén kívül, kapott zöldet, sárgát, lilát és rózsaszínt a modell. Ennyit még sose kellett modellre várnom. Gondolom ennyi festéket átlagban nem is kapnak a fotózkodni vágyók. Az biztos, hogy a sminkessel még lesz közös ötlet. A modell - Panna, hogy végre nevet is adjunk neki is… szintén tagja lesz még közös munkának. Addig itt mutatok pár képet.

A jövőre nézve kisebb lakás felújítás előtt vagyok a párommal, így sajna nem mostanában tudunk együtt alkotni a lányokkal, de ami késik, nem múlik!

Ujj Laszlo