Öltöny hétköznap.

Egy Öltöny Manufaktúra tulajdonosa azt mondta, hogy általában a férfi ember életében 3szor vesz fel öltönyt. (ebbe nem megyek most bele)

Olyan fotózást terveztünk időben és helyszínnel, hogy a képek azt adják vissza, hogy öltönyt viselni hétköznapokon is lehet. Egyfajta magabiztosságot is ad az embernek, nem csak jó megjelenést. Mai világban a sikeres ember egyik ismérve. Nem feltétlenül kell Bank igazgatónak lenned vagy multinacionális cég vezetőjének. Egy öltöny, akkor is jó megjelenést adhat, ha éppen egy megbeszélésre mész az új ügyfeledhez, mindegy milyen céget vezetsz vagy undod a farmert.

Pécs belvárosában fotóztunk vasárnap délután. Tudom hétköznapról beszélek végig, de a fotózáshoz a modellek ekkor értek rá. Viszont a környezet teljessen passzolt a fotózáshoz. Családok, párok, sétálók, bicajosok mindenfelé az utcákon. Mi meg sokszor alig fértünk el. Ettől jók a képek, ettől életszerüek.

Micsoda látvány ez az utcán sétálóknak is. Van 3 srác aki le - fel sétál 5 méteren újra és újra. Én pedig egy arra járó által folyton takarva, úgyhogy talán elsőre a kiváncsiskodók azt sem tudják, mi történik éppen ott előttük. Szeptember végén mikor fotóztunk, még a nyári nap melege sütött. Igen cask próbára tett mindenkit. fél időben egy gyors átöltözés, felfrissülés és folytatás amíg a nap világított a Király utca környékén. Minden fotózás olyan hamar végetér, hogy csak azon kapjuk magunkat, hogy a képek válogatása megy. Persze minden fotózás a maga nemében emlékezetes. Így a megörökített képekben sosem ér véget.

Ujj Laszlo